به گزارش خبرنگار مهر، مراسم بزرگداشت سومین سالگرد حماسه 9 دی، صبح امروز شنبه 9 دی ماه در سالن همایشهای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.
در این مراسم سردار حسین سلامی جانشین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در سخنانی گفت: در زندگی گاهی لحظههایی هست که تقدیر یک ملت عوض میشود همانگونه که در شب قدر، مقدرات عالم هستی برای یک سال تنظیم میشود.
وی 9 دی را از جمله این روزها دانست و افزود: این لحظهها در زمان متوقف نمیشوند و نشان دهنده شکوه و بزرگی یک ملت هستند و ظرفیتها و شایستگیها و قابلیتهای یک ملت را در منظر جهانیان قرار میدهد.
جانشین فرمانده کل سپاه سپس با تشریح وضعیت ایران قبل از انقلاب که «تماماً گویای وابستگی کامل به قدرتهای غربی از جهت جهت بود» گفت: بعد از انقلاب صحنههایی به وجود آمد که ملت ایران با آزمایش آنها، از آزمونهای سخت تاریخی عبور کردند و توانستند مسیر سرنوشت تاریخی خود را تغییر بدهند.
سردار سلامی تاکید کرد: 9 دی از جمله این رخدادهاست و لحظه تراکم همه استعدادها، آرزوها، باورها و نگرشهای ملت مسلمان ایران است و میتوان آن را لیلهالقدر انقلاب اسلامی نامید. 9 دی ارزش تنها یک روز را ندارد و بلکه یک تاریخ است و سرشار از روح و عظمت و فداکاری و ارزش است.
وی ادامه داد: 9 دی یک حادثه تصادفی نیست بلکه رخدادی عمیق و ژرف در تاریخ آرزوها و آرمانهای ملت ایران است و من فکر میکنم ریشههای حقیقی این بعثت شگفت انگیز از واقعه عظیم عاشورا الهام میگیرد.
جانشین فرمانده کل سپاه گفت: انگار همه بغض متراکم ملت مسلمان و دوستدار ولایت ایران اسلامی که از حوادث غمانگیز سقیفه تا شهادت امام علی (ع) در کوفه، تنها ماندن امام حسن (ع) در نبرد با معاویه و بیوفایی کوفیان به امام زمین و زمان در عاشورای 61 هجری، در 9 دی 88 ترکید.
سردار سلامی افزود: وقتی بخواهیم بزرگی یک ملت را به تصویر بکشیم، چشماندازی کلان و ماکروسکوپی به شخصیت و رفتار آن ملت میاندازیم تا ببینیم این ملت چقدر بزرگ است.
وی اضافه کرد: برای درک این نکته باید بدانیم آیا این ملت دارای یک نظام فکری مستقل در نظام جهانی هست یا نه؟ آیا خودش ارزشها، هنجارها، نگرشها و باورهای خودش را میسازد یا مقلدِ اندیشه، تفکر و اعتقادات دیگران است؟ و در نهایت اینکه آیا در منظومه یک نظام مسلط هضم شده یا خود دارای یک اندیشه مستقل است.
جانشین فرمانده کل سپاه، انقلاب اسلامی را از بین برنده تیرگیها توصیف کرد و گفت: به برکت انقلاب ما مستقل شدیم و خودمان سرنوشت خودمان را در دست گرفتیم و به عنوان یک واقعیت مستقل در نظام سیاسی عالم پذیرفته شدیم.
به گفته سردار سلامی «ورود مجدد به کشور ما برای نظام سلطه، یک آرزوی دست نیافتنی شده است».
وی تاکید کرد: در سال 88 غرب تصور میکرد جز با تغیر ارزشهای مورد دلخواه این ملت و در واقع غارت هویت ملی آنها، نمیتوان بر او چیره شد. البته این یک اشتباه محاسباتی بزرگ بود چرا که آنها درکی از پیوند مردم ما با ارزشهایشان نداشتند.
جانشین فرمانده سپاه توصیف عظمت حماسه 9 دی را دشوار خواند و یادآور شد: غرق شدن سرشت معنوی انسان در یک واقعه عظیم را نمیتوان به سادگی بیان کرد. 9 دی نقطه فشرده شدن تمام توانمندیهای دشمن از 30 سال پیش تا آن لحظه بود و ارزش این روز پاسداری از تمامیت انقلاب برای یک لحظه تاریخی است.
سردار سلامی با اشاره به بحران اقتصادی در اروپا و آمریکا، گفت: امروز بحران و فلاکت به سرزمین دشمن نفوذ کرده و دیگر آن دورانی که کسی آنها را تحویل بگیرد، گذشته است چون ضعفهای آنها برملا شده است.
در این برنامه همچنین اسحق صلاحی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در سخنانی با اشاره به موارد مربوط به تاکید حضرت علی (ع) در نهجالبلاغه بر ویژگیهای ناکثین، قاسطین و مارقین، گفت: نهج البلاغه 241 خطبه، 79 نامه و 480 حکمت دارد و جالب است بدانید 45 خطبه، 20 نامه و 2 حکمت درباره این سه دسته است.
وی سپس با ذکر مثالهایی از صدر اسلام به ویژگیهای ناکثین، قاسطین و مارقین، پرداخت و تاکید کرد: تشخیص حق در فتنه، سخت است. امروز هم اگر بخواهیم به ماهوارهها اعتماد کنیم، اشتباه است چون آنها ترویج دهنده فضای شبهه هستند.
مشاور فرهنگی رئیس جمهور با بیان اینکه «چطور ان همه انسان در جهان تحمل یک حکومت 70 میلیونی را ندارند» گفت: این نشانه بر حق بودن نظام ماست.
نظر شما